دانلود تحقیق درمورد استان کرمان
با دانلود تحقیق در مورد استان کرمان در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق استان کرمان را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق استان کرمان ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد استان کرمان
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:105 صفحه
قسمتی از فایل:
موقعيت جغرافيايي و تقسيمات سياسي استان
استان كرمان در جنوب شرقي ايران واقع شده است. از شمال با استانهاي خراسان و يزد، از جنوب با استان هرمزگان، از شرق با سيستا ن و بلوچستان و از غرب با استان فارس همسايه است. مساحت اين استان حدود 175069 كيلومترمربع است بين 55 درجه و 25 دقيقه تا 32 درجة عرض شمالي و 26 درجه و 53 دقيقه تا 29 درجه و59 دقيقه طول شرقي از نصفالنهار گرينويچ قرار گرفته است.
استان كرمان بعد از استان خراسان دومين استان پهناور كشور است و حدود 11 درصد از خاك ايران را در برگرفته است. اين استان يكي از مرتفعترين استانهاي كشور است، و شهرستان بافت آن با 2250 متر ارتفاع از سطح دريا مرتفعترين شهرستان استان ميباشد. بر اساس آخرين تقسيمات كشوري استان كرمان مشتمل بر 10 شهرستان، 7 شهر و 31 بخش است. شهرستانهاي آن عبارتند از: بافت، بردسير، بم، جيرفت، رفسنجان، زرند، سيرجان، شهر بابك، كرمان و كهنوج.
جغرافياي طبيعي و اقليم استان
استان كرمان درجنوبشرقي ايران قرار گرفته است و ارتفاعات آن دنبالة رشته كوههاي مركزي ايران است كه از چين خوردگيهاي آتشفشاني آذربايجان شروع ميشود و تا بلوچستان امتداد دارد و دنبالة آن چندين بار در فلات مركزي به وسيلة حوزههاي پست داخلي و كوير قطع ميشود. زمان تشكيل اين چينخوردگيها با پيدايش فلات داخلي و عقبنشيني درياي تنيس همراه است. به دنبال حركات كوهزايي و باز شدن دهانههاي آتشفشاني، كف درياي تنيس بالا آمد و آب درياهاي اطراف نيز بر اثر تبخير شديد و تراكم رسوبات آن خشك شد و قشر ضخيمي از رسوبات نمك دريا روي آنها به جاي ماند و كويرهاي كنوني( كوير لوت) را تشكيل داد. در نواحي پست، ذرات حاصله از متلاشي شدن و فرسايش كوهستانها، روي هم انباشته شد كه با وزش باد به حركت در ميآيند و تپههاي متحرك شني را بوجود ميآورند.
رشته كوههاي مركزي در اين منطقه دشتهاي وسيع استان را از يكديگر جدا ميسازند اين كويرها بطور كلي 2 رشتة عمده هستند كه از شمالغربي به جنوب شرقي كشيده شدهاند و مهمترين آن رشته كوههاي بشارگردكوهبنان است.
اين رشته كوهها دنبالة كوههاي جندق و بيابانك هستند كه تا كرمان و بم گسترش يافتهاند. از قلل مهم آن ميتوان به كوههاي كوهبنان، طغرلالجرد( تخراجه) پلوار، سيرچ، ابارق، و تهرود اشاره كرد كه بزرگترين حايل بين مناطق كوير با ساير مناطق استان ميباشند.
رشتة دوم كوههايي است كه از يزد تا كرمان و چاله جازموريان كشيده شدهاند و به موازات رشتة اول امتداد دارند. از ارتفاعات مهم اين رشته نيز ميتوان كوههاي مدور، شهر بابك، كوه پنج، چلتن لالهزار، هزار بحر آسمان، جبال بارز و شهسواران را نام برد.
در قسمت جنوب شهرستان كهنوج نيز رشتهكوههاي بشاگرد، دنبالة رشته كوههاي زاگرس قرار دارتد و اين منطقه را از استان هرمزگان جدا ميسازند. وجود ارتفاعات و پستي بلنديهاي در منطقه و شرايط خاص اقليمي، آب و هواي متفاوتي در نواحي مختلف استان به وجود آورده است. نواحي شمالي و شمالغربي و مركزي داراي آب و هواي خشك و معتدل است و نواحي جنوبي و جنوب شرقي آب و هواي گرم و نسبتاَ مرطوب دارد. مقدار بارش ريزشهاي جوي بسيار متغير و كم است. بيشترين باران در منطقة جيرفت ميبارد.